50 dkg csirkemell
1 evőkanál mustár
2 tojás
1,5 dl tej
6 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál liszt (külön)
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük, fűszerezzük és átkenjük a mustárral.
A felvert tojásokat a tejjel, 6 evőkanál liszttel, zsemlemorzsával kikeverjük.
A 3 evőkanál lisztet egy tányérra tesszük, először ebbe mártjuk a húsokat, majd a panír masszába. Forró olajban kisütjük és fogyaszthatjuk is.
1. A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. 2. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől füg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sütőtepsibe lerakunk az aljára egy sor hajszálvékony baconszalonnát. 2. Majd arra kerül a vékony karikára vágott burgonya. 3. Aztán jöhet a tejszínes fűszerben pácolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni. A húst vékony csíkokra vágjuk és az olajon megpirít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1 Mossuk meg, majd szárítsuk meg a padlizsánt és vágjuk le a végeit. Szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre, tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 20-30 perce...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű