menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsános zakuszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók, 4adag:
400 dkg paradicsompaprika
800 dkg padlizsán
400 dkg fehér húsú paprika
200 dkg vöröshagyma
400 dkg paradicsom
1 teáskanál szemes bors
3 dbbabérlevél
4 késhegynyi benzoesavas nátrium
1 ízlés szerint só
8 dl étolaj

Elkészítés:


A padlizsánokat a sütőben megsütjük, majd 15-20 percre konyharuhával letakarva pihentetjük, majd kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk.

2. A hagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsompaprikát és a zöldpaprikát megsütjük és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk.

3. A paradicsomot szintén meghámozzuk, és vékony szeletekre vágva adjuk a többi hozzávalóhoz. Beletesszük a babérlevelet és az egész borsot, megsózzuk, összekeverjük, és takarékon pároljuk. Közben gyakran megkevergetjük. Mielőtt a kellő sűrűségét elérné a zakuszka, belekeverjük a padlizsánt és a petrezselyemzöldet.

4. Előmelegített üvegekbe rakjuk, mindegyiknek a tetejére borsónyi tartósítót teszünk, lezárjuk, és száraz gőzben gőzöljük.

5. Készíthetjük úgy is a babos zakuszkát, hogy 1 kg padlizsánt és fél kg fejtett babot használunk fel a többi alapanyaghoz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mindenképpen nagyon finom és egészséges. Ha valaki nem szereti, hogy kicsit darabosak a zakuszkában a hozzávalók, nyugodtan ledarálhat mindent, akkor teljesen krémszerű zöldségpasztát kapunk, ami ugyanolyan ízletes.

Az ilyen módon készült zakuszka kiváló szendvicsalap önmagában vagy vajjal kikeverve.

Igazi nemzetközi, multifunkcionális étel. Az orosz konyhában zakuszka a hideg előételek neve is. Előételként, szendvicskrémként, salátaként, főzéskor ételízesítőként használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi, s mondhatni valamilyen variációban az agész mediterráneumi konyha. Összetevője lehet még: zöldbab, fejtett bab, tök, gomba, sárgarépa stb…

Padlizsános zakuszka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
SAJTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN
SAJTGOLYÓ VILLÁMGYORSAN

A sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat és a fűszereket, majd apránként a lisztet (nem kell megijedni, a végére elég sűrű, kemény állagú masszát kapunk, de annál jobb, miné...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Öntött karfiol
Öntött karfiol

A karfiolt rózsáira szedem, sós vízben megfőzöm, leszűröm. Zsemlemorzsában meghempergetem, tepsibe teszem, majd 1 tojással elkevert tejföllel leöntöm, és szép pirosra sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Hummus  Kristóf  szakácskönyvből Barbie Hummus
Hummus Kristóf szakácskönyvből Barbie Hummus

Elkészítés Ha van turmixgépem... ...akkor rém egyszerű a dolgom: belezuttyantok ½ -½ arányban tahinit, csicseriborsót, 1-2 csipet fűszert, a fokhagymát meg a citromlevet, majd meg...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar petrezselymes fasirt
petrezselymes fasirt

A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk