menu

Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs a nagyi konyhájából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



6 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg sima liszt,
25-30 dkg baracklekvár.

A tészta könnyebb lesz, ha az előírt tojásokon kívül még egy tojásfehérjét adunk hozzá.

Elkészítés:


A peremes sütőlap alját zsírpapírral kibéleljük. Hideg eljárással piskótát készítünk. A piskótát 2-2,5 cm vastagon, egyenletesen szétkenjük a sütőbádogban. Középmeleg sütőben sütjük kb. 18-20 percig; vigyázzunk, ki ne szárítsuk. A megsült tészta aranysárga, és összecsukott ujjakkal megérintve rugalmas. Ekkor a sütőből kivesszük, gyorsan körülvágjuk, tetejét liszttel enyhén megszórjuk, tiszta ruhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Forrón rákenjük a közben felmelegítéssel könnyen kenhetővé tett lekvárt, és felcsavarjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert a tészta ha kihűl, csavarásnál törik. Vaníliás cukorral lecukrozzuk; ha kihűlt fűrészkéssel tetszetős, rézsútos szeletekre vágjuk.

Piskótatekercs a nagyi konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Albert-keksz
Albert-keksz

Az anyagokból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, kivagdaljuk kekszformákkal és világosra sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Öt perces túrós
Öt perces túrós

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nyusziváró keksz (Sóbors)
Nyusziváró keksz (Sóbors)

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, és simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és összegyúrjuk. Becsomagoljuk, a hűtőbe tesszük pihe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk