2-4 kacsamell bőrös hízott
só bors, rozmaring, fokhagyma
Két kacsamell bőrös felét irdald be úgy, hogy a húsba nem vágsz bele. Sózd, borsozd mindkét oldalát, majd a bőrrel lefelé tedd száraz, forró serpenyőbe és süsd 5 percig. Adj hozzá vágott rozmaringot és fokhagymát. Ha letelt az 5 perc, forgasd meg a húst és pirítsd meg a többi oldalát is. Ezután tedd be előmelegített, 200 fokos sütőbe (a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket távolítsd el) és süsd 15 percen át. Vedd ki a sütőből a húst, hagyd 10 percig pihenni és szeleteld. Párolt lila káposztával, krumplipürével egyszerűen mennyei! ??
Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé. A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjáb...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyűcsirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk. Kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd kivesszük az olajból, és egy tepsibe tesszük. A visszamaradt olajhoz öntjük a tejszí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst szeletekre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bundához egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat. Beleöntjük a tejet és megsózzuk. Egy habverő s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű