menu

Családireceptkönyv.hu

sült hekk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A halhoz

2 db hekk
4 teáskanál só

A bundához

6 evőkanál búzaliszt (BL55)
2.5 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál só


A sütéshez

1.5 L étolaj

Elkészítés:


Ha nem előkészített, mirelit halat vettünk, akkor először a hekk pikkelyeit kaparjuk le.

fejet farkát levágjuk

A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele. Majd tegyük fél órára a hűtőbe.

Közben a lisztet keverjük össze a fűszerekkel egy tálban.

A fél óra elteltével a halakat kívül-belül alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe.

Pár perc alatt, forró, 180 C-os bő étolajban pár perc alatt süssük készre a halat. Időnként forgassuk meg őket.

sült hekk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pikáns sült hal
Pikáns sült hal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Spagetti karamellizált póréval és garnélával
Spagetti karamellizált póréval és garnélával

A hagyma hajas végét és a sötétzöld részét levágjuk. A zöldséget keresztben elfelezzük. Mindkét felét most hosszában félbevágjuk, és éles késsel hosszában vékony, kb. 2-3mm széles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Garnélás lazac
Garnélás lazac

A garnélát és a lazacot food processzorral összedaraboltam, majd az összes többi hozzávalót is beletettem, jól összedolgoztam és hagytam állni negyed órát. Nedves kézzel kissebb la...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Vajon sült halfilé serpenyőben
Vajon sült halfilé serpenyőben

Kívülről és belülről is dörzsöld be a halakat, citromlével és sóval. A belsejükbe szórj összevágott petrezselymet. Ha a halak bőre száraz, nedvesítsd be egy kis tejjel. Forgasd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk