4 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 dl tejszín,
pici só,
1/2 késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál finomra vágott kapor,
késhegynyi édespaprika,
1 kávéskanál metélőhagyma,
1 kávéskanál cukor.
Személyenként 4 kisebb (hónapos) retek.
Friss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastól nagyon vékony karikára szeleteljük. Az olajat a citromlével, tejszínnel elkeverjük, kissé megsózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a felvágott retekleveleket és a retket. Idényzöldségekkel dúsíthatjuk.
Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma az őszi-tavaszi fáradtság egyik hatékony ellenszere. Az ókori Kínában és Japánban gyógyszerként használták a retek számos változatát, magas rosttartalma tökéletes alapot szolgáltat a diétás étrendhez.
Elkészítés: Nagy gáztepsit fóliával kibélelünk és vajjal vastagon kikenünk. A tojásokat a tejföllel és a sóval felverjük és a bélelt tepsibe öntjük és kb. 200 fokon 8 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kívánt mennyiségű sajtot egy nylonzacskóba teszem, jól bekötöm. Majd lobogó forró vízbe tesz és addig melegítem, amíg a sajt meg nem olvad. Utána alufóliára, v. nyújtódeszkára ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSüssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsazúzáról levagdosom a zsírdarabokat. Egy tálba teszem, megszórom bőven sóval, és frissen őrölt borssal. Elkeverem, és egy órára a hűtőbe teszem. A libazsírt egy edényben fel...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Közepes