Másfél kg csirke,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 evőkanál zsír,
5 dkg fehér sós szalonna,
1 zsemle,
3 főtt egész tojás,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 kis kávéskanál törött feketebors,
szerecsendió-virág,
2 nyers egész tojás,
kb. 10 dkg zsír a sütéshez,
só.
Az egész csirkét – a fejét és lábát levágva, a nyakát behajtva megtöltjük: a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét összekeverjük a 3 főtt tojással, az apróra vágott sós szalonnával (a főtt tojást is vagdaljuk apróra), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, az apróra tört szerecsendió-virágot, végül a 2 egész nyers tojást. Ezt a csirke belsejébe is tölthetjük, de ha ügyesek vagyunk, a legjobb a bőre alá. A nyílásokat bevarrjuk, bőven kizsírozott tepsibe tesszük, és közepes hőfoknál, gyakran locsolva, szép pirosra sütjük. Bármilyen főzeléket, sült burgonyát adhatunk mellé zöldsalátával.
A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A csirkecombokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olívaolajban eloszlatott reszelt fokhagymával, beletesszük egy jénai tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk. Fél órát hagytam állni,kelni. Papirból tölcséreket készítettem, bevonom alufóliával, és tészta hengereket rátekerem. A felvert tojás és tej keverékkel be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket megmosom és letörölgetem. Majd egy műanyag edénybe, amibe beleférnek a pácolni való mellek is, először mézet, sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát és fűszereket t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű