A rakotthoz (2 főre)
1 szál sárgarépa (nyers, megpucolt)
100 g zellergumó (nyers)
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db burgonya
300 g sertéscomb
20 g sajt - feta
1 nagy csipet só - csökkentett nátrium tartalmú
1 nagy csipet feketebors (őrölt)
1 teáskanál vaj
A tetejére
1.5 dl tejföl (12%-os)
sajt - edámi
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk.
A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A könnyebben megsülő zöldségeket vastagabb, a keményebbeket vékonyabb darabokra daraboljuk. Ezek már mehetnek is a sütőtálba.
A sertéscombot megmossuk, megtisztítjuk és apróbb kockákra vágjuk, majd ezeket is a tálba rakjuk.
A tálban lévő alapanyagokat összekeverjük és fetasajtot darabolunk a tetejére. Sózzuk, borsozzuk.
A tálat alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük 200 C-on.
40 perc elteltével a tálat kivesszük a sütőből és levesszük az alufóliát. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, majd aranybarnára sütjük a sajtot.
Egyszerű és gyorsan elkészíthető étel. Csupán csak össze kell darabolni az alapanyagokat, majd egy sütőtálba rakni és már mehet is a sütőbe. A zöldségeket és a húst is ízlés szerint variálhatjuk. Készíthetjük csirkéből és pulykából is. Csak arra kell odafigyelnünk, hogy ne szárítsuk ki, hagyjunk alatta egy kis szaftot.
A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A tojást keményre főzzük. A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesKezdem a káposztával: Vizet forralok, melybe beleöntöm az ecetet. A káposzta közepét (torzsát) éles késsel kikanyarítom, „ezt a gyerekek szívesen elrágcsálják” és a fejet bele he...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA karfiolt megmosom, megpárolom, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítem, mintha spagettihez készíteném, csak 3 helyett 2 dl vizet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA bolognai ragu elkészítése: Egy fazékban felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, amivel egy picit hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű