menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos túrótorta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
7 tojás,
14 deka cukor,
17 deka liszt

A töltelékhez:
25 deka túró,
3 deci tej,
8 deka cukor,
3 tojássárga,
5 mokkás kanál zselatin,
35 deka tejszín
+ egy doboz barack konzerv

Elkészítés:


Piskótakarika: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor 1/3-val kihabosítjuk, a fehérjét a többi cukorral nem túl kemény habbá verjük. Üstbe, hablapáttal átszedjük a felvert tojássárgáját, erre szedjük a felvert fehérjét. Fakanállal, az edény szélét végigsimítva, középre beforgatva az anyagot, keverni kezdjük, miközben a habüstöt a másik kezünkkel forgatjuk, és így óvatosan keverve, lassan hozzászórjuk a lisztet. A keverést addig folytatjuk, amíg a liszt egyneművé nem válik a tojásos anyaggal. A kész tésztát, sütőpapírral fedett aljú tortakarikába szedjük. A massza közepéről a tortakarika szélére húzva a tésztát elegyengetjük, és 165 C-os sütőben, körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Akkor van kész, ha a tészta lenyomás után visszaugrik és még sziszeg.
Amikor a karikát a sütőből kivettük, tetejével lefelé, lisztezett felületre fordítjuk és saját gőzében így hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát félbe vágjuk, és csak az egyik felét használjuk fel.

Krém: A 3 dl tejet, 8 dkg cukrot, a 3 db tojássárgáját, 5 mokkáskanál zselatint összekeverjük, és vízgőz fölött 85°C-ra melegítjük. A túrót áttörjük, ízesítjük citromhéjjal és vaníliás cukorral.A zselatinos krémet kihűtjük, és elkeverjük a túróval és a 35 dkg tejszínnel.

A félbevágott piskótát tortakarikába rakjuk, és rákenjük a krém egyharmadát. A krémre vékonyra szeletelt barackokat teszünk, majd a maradék krémet is betöltjük. A krém tetejét elegyengetjük, és az egész tortát kifagyasztjuk. Szeletelés előtt, a tortáról lehúzzuk a tortakarikát, a torta alján látszó piskótaréteget felvert tejszínnel megkenjük, és a tejszínes sávot mandulaforgáccsal panírozzuk.

Barackos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Csokoládés mousse torta
Csokoládés mousse torta

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és sütőpapíros tortaformában 170 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Nutellás brownie pizza
Nutellás brownie pizza

1. Egy tálban robotgéppel kikeverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. 2. Egy másik tálban összekeverjük a kakaóport, lisztet és a csipet sót. 3....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres torta vaníliás mascarponekrémmel
Epres torta vaníliás mascarponekrémmel

5 tojássárgáját kikeverünk 5 ek cukorral. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tojássárgás masszához adjuk. Elkeverjük, majd óvatosan...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erzsébet királyné tortája
Erzsébet királyné tortája

Először a tésztát készítjük el: egy mély tálban a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni. Amikor majdnem kész, akkor több adagban hozzáadjuk a cukrot és teljesen keményre v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk