menu

Családireceptkönyv.hu

Cseszkó” szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
3 evőkanál kakaó
1 dkg szalalkáli
5 dkg margarin
kevés tej (kb. 1 dl)
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor

fél csomag sütőpor (0,6 dkg)

a krémhez:
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 tojás
4 dl tej
5 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor

Elkészítés:


A kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle.

Sütőpapíros tepsire helyezzük, és kés hegyével egy kicsit megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, de vigyázzunk, mert pár perc alatt kész (5-6 perc). (Ha túlsütjük a lapokat, akkor könnyen kiszáradhat.) Ezután hagyjuk kihűlni.

A piskótához a 6 tojásfehérjét keményre verjük, és hozzáadjuk a kristálycukrot. Egyesével (vigyázva) belekeverjük a tojások sárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben sütjük ki, mint a lapokat – 180 fokon kb. 20 percig (tűpróba).

A krémhez a lisztet a tejben 1 tojással elkeverjük, sűrűre felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Ha kellően kihűlt a tejes krém, akkor gépi habverővel jól elkeverjük a margarinos krémmel.

Összeállítjuk a süteményt: alulra egy kakaós lapot teszünk, erre jön a krém fele, erre a piskóta, majd rákenjük a krém másik felét, és befedjük a másik kakaós lappal.

Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, de lehet csokibevonattal is készíteni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szeletelés előtt 1 nappal állítsuk össze a süteményt, hogy legyen ideje megpuhulni, mert csak így szeletelhető szépen.

Cseszkó” szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Japán sajttorta
Japán sajttorta

Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ez alatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
473.Csokis - diós kifli
473.Csokis - diós kifli

Aprító gépbe morzsásra darálni. Tojásfehérjével összegyúrni. 4 fele osztani,gömbölyíteni. Rudakat sodorni, 2 cm felvágni. Kiflit formázni. Tepsi, papír, 200 fok 10 - 15 perc. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rétes
Rétes

A tésztához szükséges anyagokat összegyúrjuk és vékonyra sodorjuk. A kisodort tésztát be kell kenni a 10 dkg olvasztott zsírba összekevert 9 dkg liszttel. Ezután a tészta két olda...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mákos pillangótekercs (Levendulalány)
Mákos pillangótekercs (Levendulalány)

A tejet kis lábasban meglangyosítom. Elkeverem benne a kristálycukrot. Belemorzsolom a friss élesztőt. Rászórok 1 ek lisztet és hagyom felfutni 10-15 percig. Kimérem és átszitálom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk