1 kg paprika,
4-5 paradicsom,
15 dkg tarhonya,
1 nagyobb hagyma,kicsi őrölt pirospaprika,
3-4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 pár virsli,
1 dl tejföl,
só,
bors
.A paradicsomot héjazzuk. paprikával hagymával együtt felszeleteljük. Virslit felkarikázzuk. Szalonnát felcsíkozzuk zsírjára sütjük. A zsíron megpirítjuk a tarhonyát. Mindent a beáztatott cseréptálba öntünk. Tejfölt elkeverjük 4 dl vízzel bele: só, bors, fokhagyma, pirospaprika. Ezt is ráöntjük. Tetejét rárakva kb. 70 percig sütjük. Az utolsó 10 percben tető nélkül.
Szaftos sertéspörköltet készítünk: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és felkockázott sertéshúst. Fehéredési...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA gondosan megtisztított húst csíkozzuk fel, tegyük egy nejlonzacskóba, szórjuk rá a garam masalat, a citromos borsot, a chilit, és rázogassuk meg, hogy mindegyik húsdarabkára kerü...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűRakott karfiol darált hússal besamellel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű