menu

Családireceptkönyv.hu

Ludaskása


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4-6 személyre:

60 dkg liba- vagy kacsaaprólék
20 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
(15 dkg gomba)
10 dkg zeller
2 kis fej vöröshagyma
petrezselyem
zellerzöld
bors

50 dkg rizs
(reszelt sajt)

Elkészítés:


A hideg vízben leöblített (szüksége esetén tisztított) aprólékot öntsd fel kb. másfél liter hideg vízzel, add hozzá a megtisztított sárga- és fehérrépát, a zellert, (s ha van, a megtisztított gombát), tedd bele egészben a meghámozott vöröshagymákat, adj hozzá egy-egy csokor petrezselymet, és zellerzöldet, néhány szem feketeborsot, sót, s lassú tűzre tedd fel főni. Amikor ez a húsleves már kész (minden puha benne) tedd félre, szedd le a zsírját, szedd ki belőle a zöldséget, a húsféléket, s a levet szűrd át.
A húst csontozd ki, s a belsőségekkel együtt vágd kis kockákra, a sárga- és a fehérrépát, a zellert (és a gombát) ugyancsak kockázd fel.
A rizst folyóvízben, szűrőben mosd meg, s jól csurgasd le. A levesről leszedett zsír egy részét hevítsd fel, forgasd bele a rizst, s addig kevergesd, amíg az nem válik üvegessé (opálossá). Ekkor öntsd fel a forró húslevessel (legfeljebb kétannyi leves kell, mint amennyi a rizs térfogata volt). Ha a lé felforrt, vedd egészen kicsire a tüzet, s fedő alatt párold a rizst. Amikor már félig megpuhult, akkor óvatosan keverd hozzá a zöldséget és a húsfélét, s azzal együtt párold készre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az aprólékba kerülhet szárny, hát, nyak, szív, zúza, illetve máj - minél többféle, annál jobb.
A reszelt sajt nem elengedhetetlen része a ludaskásának, de ha tálaláskor ez is kerül az asztalra, amiatt senki sem fog panaszkodni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással
Csirkés saslik édes-savanyú mogyorós mártással

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és legalább 60 percet pihentetjük a hűtőszekrényben. Ezalatt elkészítjük a mártást. Összekeverjük a mogyoróvaj port, a juh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Ketchupos csirkecomb
Csirkecomb - Ketchupos csirkecomb

1. 4 dl főzőtejszínt, ízlés szerinti mennyiségben ketchupot, 15 dkg füstölt , reszelt sajtot , 10 dkg kockára vágott bacon szalonnát összekeverünk. 2. A csirkecombokat sózzuk ,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bianka
Kamu szecsuáni csirke
Kamu szecsuáni csirke

A csirkét felkockázzuk, és forró serpenyőben lepirítjuk egy kevés olajon. Hozzátesszük a felcsíkozott kelkáposztát, majd egy perc pirítás után a reszelt répát és a felkockázott ana...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Narancs szószos csirkemell
Narancs szószos csirkemell

Az első 7 hozzávalót összekeverjük egy tálban. Beleforgatjuk a csirkemelleket először ebbe, majd a zsemlemorzsába. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk