menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta (egyszerű alaptészta)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-8 személyre:

25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál porcukor
olaj vagy zsír
szódavíz

Elkészítés:


A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.)

Trükkök, tippek, praktikák:


A sós palacsintatészta ugyanígy készül, csak a cukor kimarad belőle és esetleg egy picit több sót kap.
Ha nem teflonos edényt használsz, akkor az édes palacsintánál is célszerű elhagyni a cukrot, ugyanis attól a tészta hajlamosabb lesz a letapadásra, odaégésre.
Könnyebb tésztát kapsz, ha a jelzett tej fele helyett eleve szódavizet használsz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar mézeskaláccs
mézeskaláccs

Elkészítés: Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Felütünk még egy tojást, majd ezzel megkenjük a sütőpapírral bélelt tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Gluténmentes túrófánk rizslisztből
Gluténmentes túrófánk rizslisztből

Mindent kimérek és egy késes aprítóba teszem. Addig keverem, míg egynemű masszát kapok. Felteszek olajat melegedni, előkészítem a fahéjas porcukrot. Készítek ki egy tálkába vizet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édes gombák
Édes gombák

200 fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit lefedünk sütőpapírral. a vajat a porcukorral kikeverjük robotgéppel. Hozzákeverjük a vaníliát és a tojásokat egyesével. A sütőport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szénhidrátcsökkentett almás táska
Szénhidrátcsökkentett almás táska

A töltelékhez az almát kis kockára vágjuk, majd egy lábasban a fahéjjal, és az édesítőszerekkel felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a vízzel simára elkevert tápióka keményítőt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk