4-6 személyre:
70 dkg sertéscomb
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
2 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál zsír
bors
só
A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha már az is mepirult egy kissé, akkor mehet bele a felkockázott hús. Ha már fehéredik, öntsd fele annyi vízzel, amennyi ellepi, és lassú forralással főzd. Amikor már majdnem puha, add hozzá a megmosott rizst, s pótolj hozzá annyi forró vizet, hogy azt is ellepje. Borsozd, sózd és lassú tűzön főzd, míg a rizs meg nem puhul. Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt.
Ha maradék párolt rizst használsz, azt akkor tedd bele, amikor a hús már puha. Ekkor természetesen nem kell feltölteni vízzel, s zárásnak elég egy alapos összeforralás.
A szűzpecsenyéket hártyázzuk le. Hurokkötéssel kössük meg a húst olyan módon, hogy a "farok" részt fordítsuk vissza a "fej" irányába, majd rögzítsük. A könnyebb rögzítés...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KözepesElőző nap: A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet öss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes-A darált húshoz hozzáadjuk , a reszelt fokhagymát, egész tojást, a tejben áztatott kenyeret, sóval, borssal ízesítjük. --Ebből a masszából gombócokat formálunk, s kevés olajon m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes◾️A cukkiniket megmossuk és hosszában félbevágjuk. ◾️A széleit kiegyenlítjük, a belsejét pedig kivájjuk. ◾️A leeső cukkini darabokat apróra vágjuk. ◾️A hagymát felaprítjuk és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű