menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott lecsó


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A recept erről az oldalról való:
http://lilafuge.hu/rantott-lecso/

1/2 adag rizses lecsó
1 db tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa

Sütéshez:
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
kb. 1 liter étolaj

Elkészítés:


A langyosra hűlt lecsót összekeverjük a kissé felvert tojással és a zsemlemorzsával. Összegyúrjuk, 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
1/2 óra után ringlónyi golyókat formázunk, először zsemlemorzsába, majd a felvert tojásba, majd újra a zsemlemorzsába forgatjuk.
Közepesen forró olajban pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én csináltam egy nagy adag lecsót, abból elvettem kb. a negyedét, összekevertem a rizzsel.
Lapcsánkával kínáltam.

Rántott lecsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Tojásos pirított rizs
Tojásos pirított rizs

1. A rizs hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és 15 perc alatt „megfőzzük” a mikróban. 2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, lepirítjuk rajta az apróra vágott gyömbért, fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
HAGYOMÁNYOS SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA
HAGYOMÁNYOS SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

káposztát egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 10 percig főzzük. Ekkor óvatosan kivesszük, és hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűl...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott karfiol sajtos tarjával
Rakott karfiol sajtos tarjával

A karfiolt megtisztítjuk, kivágjuk a torzsáját, majd pároló edényben megpároljuk. A tarját sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd kontakt grillen megsütjük, alufóliába tekerve...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli sütve
Burgonyás tésztába tekert virsli sütve

A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összetörjük (átnyomjuk krumplinyomón). Amikor még kissé meleg, de nem forró, hozzáadjuk a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk