4 csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
30 dkg reszelt sajt
A cseréptálat fél órára vízbe áztatom. Közben a csirkecombokat a forgóknál bevágom, gyengén megsózom. A vöröshagymát karikára vágom, a lisztet összekeverem a pirospaprikával, a sóval, a borssal. A lecsöpögtetett edénybe egymás mellé fektetem a húsdarabokat, majd a lisztes keveréket rászórom, betakarom a hagymakarikákkal, majd egyenletes elosztom a reszelt sajtot, hogy mindenhová jusson. A fokhagymát pépesre zúzom, a tejfölbe belekeverem az olajat és a fokhagymát, ráöntöm a mártást.
Lefedve, hideg sütőben kezdem sütni, kb. 1 óra múlva kiveszem, ha már puha a hús, tető nélkül halványsárgára pirítom, vigyázva, hogy a sajt ne barnuljon meg.
Köretként hagymás tört burgonyát, vagy rizst és savanyúságot adok mellé.
Jó étvágyat!
A csirkemell filét szeletekre vágjuk, ízlés szerint sóval, borssal, fokhagyma granulátummal megszórjuk és, ha van rá időnk, fél-1 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt megpucoljuk a krum...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz olívaolajba beletesszük a gyros fűszerkeveréket, a sót, a pirospaprikát és a fokhagymaport. A csirkemellet felcsíkozzuk, és beletesszük a pácolajba. A serpenyőt felmelegítjük,...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűA munkát azzal kezdjük, hogy a felsőcombokat kifilézzük. Vagyis egy jó éles késsel a csont két oldalánál óvatosan bevágunk, és "kioperáljuk" a csontot. Ahol vastagabb a hús, ott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. 2. A cukkini két végét vágd le, majd vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét, hogy kis „hajókat” formázz. 3. A cukkini belsejét a nyers darált h...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: Könnyű