5 db felső csirkecomb (lehet több is)
20 gerezd fokhagyma
4 nagy szál újhagyma
2 dl fehérbor
2 dl zabtejszín
kakukkfű
só
növényi vaj
A fokhagymát megpucoltam, lobogó vízben 1 percig főztem. A megsózott csirkecombokat 5 dkg vajon mindkét oldalukon megpirítottam, majd kiszedtem egy tálra. A vajhoz hozzáöntöttem a bort (óvatosan, mert nagy gőzzel fog felcsapni), és 2 percig lassú tűzön hagytam gyöngyözve forrni.
Hozzáadtam a felkarikázott újhagymát, az egészben hagyott fokhagyma gerezdeket, és a kakukkfüvet. Lefedtem, fedő alatt 30 percig sütöttem, főztem.
Amikor a husik megpuhultak, kiszedtem egy tálra. A serpenyőben marad szószhoz hozzáöntöttem a doboz zabtejszínt, és 3-4 percig sűrítettem. Ekkor a csirkecombok visszakerültek a már tejszínes szószba és még 5 percig ízesítették egymást.
A csirkemellet apró kockára vágjuk, olajon fehéredésig sütjük, majd félre tesszük. Az összevágott hagymát kevés zsiradékon megpároljuk, beletesszük az összevágott paprikát, paradi...
Elkészítési idő: 75 pesc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk megszórjuk a fűszerkeverékkel, oregánóval és lefedve betesszük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel egy jénai edényt és a húsokat is vastagon megkene...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmosom csapnál jól a húst, majd felitatom a papírtörlővel a vizet róla. Kettévágom mindkét oldalon, ami lejön vékony hús, azt levágom és félre rakom. Egy zacskót terítek a húsr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFelkockázom a vöröshagymát, és a répát julien-re vágom (metéltre csíkozom) félre teszem Felkockázom a csirkemellet, majd erős tűzön aranysárgára pirítom, majd hozzáadom a hagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű