Hozzávalók 10 szelethez:
1 kisebb érett banán, villával szétnyomkodva
1/2 dl natúr joghurt (laktózmentes)
1 tojás, enyhén felverve
2,5 dkg datolyaszirup
1 (bio)narancs reszelt héja
1/2 dl frissen facsart narancslé
5 dkg aszalt datolya, apróra darabolva
2,5 dkg darált mandula
5 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
12,5 dkg zabpehely
2 dkg dió, durvára vágva
5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, apróra vágva
Egy tálban elturmixoljuk a szétnyomkodott banánt a joghurttal, tojással és a datolyasziruppal. Hozzáadjuk a narancshéjat és levet is.
Egy másik tálban összekeverjük a datolyát, a lisztet, a sütőport és a zabpelyhet. Ezeket a szárazanyagokat hozzádolgozzuk a banános keverékhez és végül beleszórjuk a diót és a csokoládét is. Egy kb 15 x 20 cm-es kis sütőtálat vagy tepsit sütőpapírral bélelünk ki és a tésztát elegyengetjük benne. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 10 szelet lesz belőle.
A kihűlt tésztát kb.3-4 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 6-8 dkg durvára vagdalt dióval és 1 csomag mazsolával, amit meglocsoltunk fél fiola aromával. Összeforga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém alapanyagait összefőzni, amikor kihűlt, a kész süteményt belemártani, kókuszreszelékkel beszórni. A tészta alapanyagait összekeverni, kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 30 percig pihentetem. A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle. Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm....
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesEgy deci langyos tejbe kevés cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyre tesszük, hogy megkeljen. A tojások sárgáját négy evőkanál porcukorral olvadásig keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű