3 kisebb érett banán
250 gramm zabpehely/zabliszt
50 gramm aszalt vörösáfonya
Ha csak zablisztünk van otthon használjuk azt, de egyébként pénzkidobás azt venni ha van kávédarálónk, akkor zabpehelyből pikk-pakk készíthetünk zablisztet. Ha ez megvan, pürésítsük a banánt (villával), majd keverjük hozzá a zabliszthez, ha kezd homogén állagot ölteni a massza adjuk hozzá az aszalt áfonyát. Lényegében bármilyen aszalt gyümölccsel vagy akár magokkal ízesíthető a keksz, például mandulával, mogyoróval, kesudióval. Kísérletezzetek bátran!
Ha összeállítottuk a "tésztát", diónyi golyókat formázunk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lelapítjuk és kerek kekszformára igazítjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. (Sütőtől függően ez lehet valamivel kevesebb is, 10 perc után kezdjük erősen figyelni! :) )
Az elkészítés módját lásd. Szalagos fánk
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKeverőtálba szitáljuk a lisztet. Kezünkkel mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejet, rászórjuk a cukrot és letakarva 10 percre, langy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű