30 dkg cukor
15 dkg zsír
5 tojás
2 dl tej
30 dkg liszt
1 sütőpor
30 dkg cukrot,15 dkg zsírt,5 tojássárgáját habosra keverünk,hozzáadunk 2 dl tejet,30 dkg lisztet,1 sütőport.Végül az 5 tojásfehérje kemény habját.Zsírozott lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tetejét meggyel szórjuk.
Bármilyen gyümölcsöt használhatunk!
A hozzávalókból gyúrok tésztát, elvágom két fele s az egyik tésztát elsodrom 30x40 cm tepsi nagyságúra majd bele rakom a kivajazott, lisztezett tepsibe. 1,5 kiló almát megpucolok,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles vajas tészták készítése homlokegyenest különbözik a kelt tészták készítésétől. A kelt tésztákat meleg helyen kell összeállani és a legkisebb huzattól is féltve kell óvni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.180 C0-ra melegítsd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formákat olajjal kikenjük, jó alaposan. A tojássárgát a többi hozzávalóval jó alaposan felverjük, szinte habbá. A kis formákat kb. félig megtöltjük a tojásos keverékkel. 150 f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű