A tesztahoz:
1 kg liszt
2 csomag szalalkali
4 db tojas
1 kocka rama (25 dkg)
8 dkg zsir
30 dkg porcukor
1 vanilias ukor
Csipetnyi so
2 tejfol
A tetejere:
1 db tojas
Daralt dio
Kristalycukor
Osszekeverem, kinyujtom, tojassal megkenem, majd a cukros diot raszorom es ovatosan letapogatom, hogy ne potyogjon le rola. Formakat kiszurom.
180 fokos elomelegotett sutoben kisutom. Nem kell aranybarnara, mert akkor szaraz lesz.
Ha megsult, talcara teszem es konyharuhaval letakarom, amig kihul. Ne erjenek ossze, mert osszeragad, amig meleg.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a Rama margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej, cukor melegít, vanília. Hozzá tejes vanília ,sűrűre főz, fopack Tojásfehérje felver,cukor, tojássárga ver , szódapor, liszt, mák tepsi 29x33, 180 fok 15 perc.alsó-felső Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kakaót, mézet, cukrot, tojást és vajat gőz felett összeolvasztjuk, melegítjük. Utána a szódabikarbónás liszthez forgatjuk egy hablapát segítségével, majd a végén kézzel a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű