menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzatészta + Paradicsomszósz


Írta:

Elk. idő: 35 + sütés
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g finomliszt (BL55)
1 ek só
300 ml víz (langyos)
1 teáskanál cukor
1 tasak (7 gr) instant élesztő
3 ek olívaolaj

A szószhoz
400 g konzerv paradicsom (hámozott)
bazsalikom ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj (kevés)

Elkészítés:


A munkafelületre öntve, a lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük. Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe és villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet, ügyelve, hogy a víz ki ne folyjon. Amikor már a liszt nagyjából felvette a vizet, hozzáadjuk az olajat is. Mikor nehézkes a villával keverés, kezünkre váltunk, bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük a tésztát. Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és min. 60 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre
Ez a tésztamennyiség három közepes méretű pizzához elegendő, következésképpen a pihentetés után a tésztabucit három egyenlő részre osztjuk. (Amennyiben nem szeretnénk ennyi pizzát készíteni, tiszta nejlonzacskóba téve lefagyaszthatunk belőle.) A munkafelületet lisztezzük, és olyan vékonyra nyújtjuk a pizzát (közben ügyelnünk arra, hogy azért nagyjából kör alakú végeredményt kapjunk), amennyire csak tudjuk.
A paradicsomszószhoz a vékonyra szeletelt fokhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáöntjük a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, és 20 percig főzzük. A paradicsomdarabok elvileg a végéra szétfőnek, ha mégsem teljesen pürés a szósz, villával szétnyomkodjuk a paradicsomdarabokat.
Nincs más hátra, mint a kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük a szósszal, rátesszük a kívánt feltétet, és mehet is a sütőbe 8-12 percre (sütő típusától, legmagasabb hőmérséklettől függően; nálam 11 perc alatt készült el).

Pizzatészta + Paradicsomszósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Padlizsános zakuszka, hagyományos Erdélyi recept – m
Padlizsános zakuszka, hagyományos Erdélyi recept – m

A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk. A hagymát megtisztítjuk és dinsztelni kezdjük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott paprikákat is. Az olaj elsőre soknak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Vinaigrette (a francia öntet)
Vinaigrette (a francia öntet)

1. Először az ecetben feloldjuk a sót (mert az olajban nem oldódik), hozzáadjuk a borsot, és habverővel állandóan keverve, kis részletekben beleöntjük az olívaolajat. 2. Gyakran...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karamell
Karamell

A tejet elkeverjük a cukorral, majd folyamatosan kevergetve főzzük. (fontos, mert könnyen leég) Megvárjuk míg besűrűsödik és karamellizálódik (kb. 45 perc) Tiszta üvegekbe tölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
chutney,csatni
chutney,csatni

http://gizi-receptjei.blogspot.com/2010/11/lilahagyma-lekvar.html

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk