menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámos háromszög


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
80 dkg liszt
1,5 dl olaj
5 dl tej
1 ek só
5 dkg élesztő

Krém:
1 db margarin
3 db tojássárgája
kevés só

bele: sonka, sajt
tetejére: szezámmag, sajt

Elkészítés:


A tésztát megdagasztjuk, kelesztjük, majd 3 cipót csinálunk belőle, és vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott margarint, tojássárgáját, kevés sóval összekeverünk. Megkenjük vele a tésztát, ráreszeljük a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük. A tetejét tejföl, tojássárgája keverékével lekenjük, és háromszög alakokra vágjuk.
Reszelt sajtba és szezámmagba forgatjuk.
Sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diána
Bajor zsemle - szárított élesztő
Bajor zsemle - szárított élesztő

Keverjük először össze a száraz hozzávalókat! Ha valakinek nincs otthon amarántja (semmilyen formában) és/vagy tápióka keményítője, csak simán hagyja ki és tegyen bele helyette 1-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Bacon csomók
Bacon csomók

Robotgéppel keverjük össze a meleg (nem forró) vizet a cukorral oldódásig. Ha túl meleg (az élesztőhöz) hagyjuk picit hűlni, szórjuk az élesztőport a tetejére, hagyjuk 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas fokhagymás briós
Vajas fokhagymás briós

A tészta dagasztását általában a kenyérsütőgépben szoktam "elvégezni", illetve elvégeztetni. :) 1. A gép üstjébe beleöntök kb. 2,5 dl tejet, beleteszem a vajat, a tojássárgákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a margarint. Kis mélyedést képzünk benne, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, hogy ne ragadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk