4 tojás
10 dkg kristálycukor
egy csipet só
12,5 dkg liszt
3dl tej
friss vagy befőtt gyümölcs
mandula, fahéj
A clafoutis elkészítése:
4 tojást felverek 10 dkg kristálycukorral és egy csipet sóval, hozzáadok 12,5 dkg lisztet, csomómentesre keverem, aztán fokozatosan beleöntök 3 dl tejet kevergetve.
Ezt ráöntöm az előzetesen kivajazott formába vágott gyümölcsökre (eper, cseresznye, szeder, barack, körte, stb.). A tetejét meg szoktam szórni vágott mandulával vagy fahéjas kristálycukorral.
180 fokra megy a sütőbe 40 percre. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Jó étvágyat!
A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a süté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a kakaóval, és a Ramaval összemelegítem, a kekszet összetöröm.Az összetört kekszre ráöntöm az összemelegített vajas keveréket, és annyi tejet adok hozzá, hogy formázhat...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElosszor a tojast , olajat cukrot habosra keverjuk majd hozzaadjuk a lisztet es a sutoport es keves tejjel lagyitjuk.Tepszibe teve a tesztat megsutjuk. Kozben elkeszitjuk a gyum...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű