Végy 1 nagy szál répát (tényleg nagyot – ha nem találsz 2-3 kisebbet)
Kell még egy kis fej zeller fele is
1 tömlős sajtkrém (lehetőleg natúr-tejszínes)
10-15 dkg trappista, vagy füstölt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál curry
1 kis gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és bors
No miután jól megpucoltam azt a répát és a zellert, mindkettőt lereszeltem, a sajttal együtt. A sajtkrémet hozzányomom, majd annyi tejföllel összekevertem, amennyivel még nem lett túl híg. A lényeg, hogy úgy igazán kenhetően krémes maradjon. Aztán pedig már csak az a gerezd fokhagyma kellett összenyomva és az ízesítők. A sóval finoman, mert a sajtféleségek sósak lehetnek, sőt… :) Borsot csak akkor, ha igazán kedveled, én nem tettem bele, mert így lett igazán finom. A főszereplő pedig a curry. Ami kiemeli a répa ízét és picit dióssá varázsolja azt.
https://gastrogreen.wordpress.com/category/etelek/szendvicskremek/
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd éles késsel keresztben bevagdossuk (kb. 3-4 milliméterenként). A vágatokba beletesszük a szalonnát, a sajtot és a vékonyra felszeletelt go...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/noklapjacafe/videos/10154999659043773/ pizzatészta tekercs
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, krumplipürét csinálunk belőle. Ha kész a püré, én két felé szoktam szedni. Az egyikbe kakukkfüvet és füstölt sajt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA vajat közepes fokozaton lazítsuk fel. A porcukrot lassan adagoljuk hozzá, lassú fokozaton keverjük. Annyi cukor kell hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk. Keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű