menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej (mikrós habbal)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
5 ek cukor
egy ród vanília
1 liter tej

Elkészítés:


5 tojast szetvalasztok, a sargajat kikeverem 5 evokanal cukorral (vagy cukorhelyettesitovel) es adok hozza egy tud vaniliat (vagy vanilias cukrot.) 1 liter tejet felforralok, a sargajat belezuttyantom es gyorsan elkeverem, meg par percig visszavett langon keverem, amig besurusodik. A feherjeket egy pici cukorral felverem kemeny habnak egy uvegtalbal, az uvegtalat 1 percre mikroba rakom, mikor kiveszem a kesz habot evokanallal a kesz vanilias cuccra szaggatom. Hutobe vele!

Trükkök, tippek, praktikák:


Csak a hab, de azert a tejforralas nem akkora deal, felforr es 2-3 percet meg kevergeted a sargajaval, ennyi.

Madártej (mikrós habbal)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Császármorzsa
Császármorzsa

A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Szilvás-mákos sütemény - TCM
Szilvás-mákos sütemény - TCM

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot (kihagytam), egy csipet sót, a tejfölt, a citromlevet, majd legkisebb fokozaton a száraz hozzávalókat is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kati szelet másképen
Kati szelet másképen

A hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk. Krém: Ha kisültek, az egyik lapot b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar almás csavart tekercs
almás csavart tekercs

Az almákat meghámozom, eltávolítom a magházat, majd lereszelem és hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Ha sok levet enged, akkor kicsavarom, mielőtt a tésztára teszem. A lisztbe egy m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk