7,5 dl habtejszín, pici cukor, két tábla étcsokoládé.
Semmi más.
Vedd elő azt az edényt, amiben el szeretnéd készíteni. Szabj ki egy sütőpapírt, és illeszd bele az edénybe! A felolvasztott csokoládét kezdd el rétegenként beleönteni.
Egyszerre persze csak egy lapot készíts!
Én összesen 4 csokilapot készítettem. Nem fontos, hogy szabályos körlapokat készíts, nekem is ilyen lett, a szélei néha letörtek, ahogy óvatosan lefejtettem a sütőpapírról. Aztán verd fel a habtejszínt kemény habbá pici cukorral.
Vedd elő az edényt, amiben fagyasztani fogod!
Kezdd el rétegezni a tejszínhabot és a csokilapokat!
Én sajnos nem hagytam megfagyni az egyes rétegeket, hanem az egészet összeállítottam, és így tettem a fagyasztóba. Ennek az a hátránya, hogy a csokilapok összecsúsznak. Finomnak finom, de sokkal élvezetesebb, ha rétegenként fagyasztod le!
Az alapanyagokból tésztát készítünk. A húsdaráló elejére feltesszük a formát, a tésztával megtöltjük a darálót, és leengedjük különböző formára. Tepsire rakva mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával nyomkodd össze, majd keverd össze az összes hozzávalót és 200°os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig! ?
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc, 12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi, 2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű