15 dkg zabkorpa vagy zabpehely
folyékony édesítőszer (vagy 60-70 szem édesítő)
3 evőkanál kókuszzsír
50 dkg félzsíros túró
2,5 dl tej (szója, zsírszegény)
1 dl tejföl
1-2 db tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom héja
Egy közepes nagyságú tepsit kikenünk vajjal. Egy tálban összekeverjük a zabkorpát, az olajat, a sütőport és az édesítőszert, ennek a felét beleszórjuk a tepsibe.
A túrót rámorzsoljuk a tetejére, a citrom héját ráreszeljük, a zabkorpa másik felét ráhintjük a túróra. A tejet, a tejfölt, a tojást és a sót simára kikeverjük, és ráöntjük a tetejére. 170-180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Én szoktam a zabkorpához kakaóport is keverni, úgy még finomabb.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrű...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot a szódabikarbónát, a tojást, vajat, fahéjat és a szegfűszeget egy tálba tesszük és hozzáöntjük a meglangyosított mézet. Jól összedolgozzuk és egy zárható műa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez keverjük össze a darálatlan mákot, a kristálycukrot és a citromhéjat, az egészet daráljuk össze, majd keverjük hozzá a tejfölt és a rumot. Tegyük félre. 2. A puha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat keverd össze, majd öntsd kivajazott és kilisztezett tepsibe. Közepesen meleg sütőben 15-20 perc alatt süsd meg.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű