2 dkg élesztő
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 pohár tejföl
1 ek. cukor
kevés só
A hozzávalókat tejföllel összeállítjuk, fél cm-re nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Félbehajtjuk és közepes hőmérsékleten világosra sütjük. Vaníliás cukorba forgatjuk.
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukort, a citrom reszelt héját és a csipet sót összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat, végül pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta (2x) 3 tojásfehérjét felverünk, majd felverünk 3 sárgáját is a cukorral, hozzáadunk 3 ek. rizsliszt, 0,5 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor keverékét, pici vizet, majd robotgép...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűElőző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes