1 l víz
60 g cukor
8 g só
1 dl 10 % ecet
babérlevél
fekete bors, szemes, ízlés szerint
1-2 evőkanál olaj
A paprikát alaposan megmosom, kicsumázom ki, szeleteketvágok. Az elkészített lében kisebb adagokban főzöm ki, egyszerre annyit, hogy a lé ellepje. Pár percig forralom a szeletelt paprikát és szűrőkanállal kiszedve steril üvegekbe rakom. A legvégén a levét újra forralom és a paprikára öntöm. Rákanalazok még kevés olajat a tetejére és csipetnyi szalicilt rakok minden üvegbe az olaj tetejére. Száraz dunsztban, párnák közt pihen másnapig.
A padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szivlát kimagozva szorosan rakjuk üvegbe. A vizet az ecettel,a fahéjjal és szegfúszeggel a cukorral és sóval forraljuk egybe, majd öntsük az üvegbe rakott gyümölcsre. Mehet rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklákat jó alaposan megmossuk, majd annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Kb. 1 órát szoktam főzni, nem szoktam teljesen puhára főzni. Ha megfőtt leöntjük a főzőlevet és hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megmosom, kis rózsákra szedem. Forrásban lévő vízbe dobom és 5 percig főzöm, majd üvegekbe szedem. 8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből levet főzök, amelyet azon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű