(10 literes fedeles műanyag vödörhöz.):
6 liter víz
5 kg cukor
10 dkg citromsav
1csapott fél kávéskanál borkősav, de ki is hagyható
100 db bodzavirág
1 cs (15g-os) Nátrium-bezoát kevés forró vízben feloldva
2 db citrom
2 liter vizet felmelegíteni a cukorral, citromsavval, borkősavval, addig melegíteni, míg a cukor elolvad, majd hozzáöntjük a maradék 4 l hideg vizet is. Belekarikázzuk a citromot és a bodza virágot belekeverjük. Ráöntjük a felolvasztott NA-bezonátot, 1 nap állás után leszűrjük. Ha sokáig hagyjuk állni, megkeseredik. Leszűrjük és lezárható vödörben tároljuk, vagy üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből kb. egy zárható fedeles 10 literes vödörrel lesz. Az édesség mértéke függ a kristálycukor minőségétől.
Ha automatával tartósítjuk, akkor ugyanezt, tartósítószer nélkül készítjük.
A vajat megolvasztjuk, a sört egy kicsit felmelegítjük, és alaposan összekeverjük őket. Ha még finomabb (és kalóriadúsabb) italt szeretnénk, hozzáadhatunk kávétejszínt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban lassú tűzön elkezdjük olvasztani a cukrot. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. Mikor már folyós a cukor és szép halvány barna, akkor ráöntjük a forró tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbben a cikkben azt fogjuk megmutatni, hogyan készítsd el azt a gyömbéres-körtés italt, ami immunerősítő hatással bír és megtisztítja egész szervezetünket a méreganyagoktól. A g...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük. Pohárba töltjük, friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű