Hozzávalók
2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.
Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük egy robotgéppel. A cukros sárgájához hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.Kis lángon felfőztem, besűrít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát. A tejben felolvasztjuk a margarint és hozzáadjuk a kekszes keverékhez.Jól összedolgozzuk, majd egy kapcsos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű