4 db nagyobb sárgarépa
4 tojás
3 dl cukor
3 dl liszt
1,5 dl olaj
1 cs. sütőpor
1.cs vaníliás cukor
1 kávéskanál gyömbér
1 kávéskanál fahéj
só
pici szódabikarbóna
2-3 evőkanál darált dió
A sárgarépát lereszelem. A cukrot, vaníliás cukor, olajat habosra keverem, beleütöm egyesével a tojásokat, fűszereket és ismét habosra keverem.
Sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet elkeverem a masszával, beleteszem a répát, diót is.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 50-60 percig sütöm 180°C-on. (sima sütés)
Tetejére cukormáz. (4-5 teáskanál víz vagy citromlé + 150 g porcukor)
1. A margarint a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. 2. Egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni. 2. Félreh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos, egy teáskanál cukorral elkevert tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk, és a tészta többi hozzávalójával együtt lágy tésztává dagasztjuk. Szükség esetén adun...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes