menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi pulykaragu


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 vöröshagyma
6 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika

1 mokkáskanál őrölt köménymag
fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
1 gerezd fokhagyma
1-1 paprika és paradicsom
50 dkg csiperkegomba
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
0,5 dl főzőtejszín
50 dkg pulykamellfilé
őrölt fekete bors

Elkészítés:


A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban a fele olajon, kevergetve 2-3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, majd azonnal – mielőtt a paprika megéghetne – 5 deci vizet ráöntünk. 1 kiskanál sót teszünk bele, a köménnyel, a paprikakrémmel meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, mindkettő húsát kis kockákra vágjuk, és a paprikás alapba szórjuk. Közepes lángon 20 percig főzzük, majd szitán áttörjük.
Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, az ízes lébe szórjuk, 8 percig főzzük. A tejfölt a liszttel és a tejszínnel simára keverjük, majd a gomba főzőlevéből egy keveset hozzáadunk. Így biztosan nem lesz csomós, amikor a gombához öntöttük. Kevergetve 3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.
A pulykamellet lapjában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd rostjaira merőlegesen ugyanilyen vastag csíkokra metéljük. A maradék olajat egy széles szájú serpenyőben 1 perc alatt megforrósítjuk, a húst beledobjuk, és kevergetve, nagy lángon 3 perc alatt megpirítjuk. Ekkor 1 csapott kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal ízesítjük, még 3 percig pirítjuk, végül a paprikás gombamártásba keverjük.

Bakonyi pulykaragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Isteni tepsis sült csirkecomb
Isteni tepsis sült csirkecomb

Olajozz ki egy tepsit vagy ez tűzálló tálat. A csirkecombokat mosd meg és bőrözd le, de rajta is hagyhatod, ha szeretitek. A fokhagymát passzírozd át, majd kevés olajjal, borssal é...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alat
Fenséges ízesítésű, omlós csirkecombok, 45 perc alat

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet,...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Ananászos-tejszínes csirkemell
Ananászos-tejszínes csirkemell

◾️A csirkemellet vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra és kevés forró olajon hirtelen süssük meg. ◾️Ízlés szerint sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál citrom lét, a bort, az elmorzsolt húsle...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Hagymás-tejfölös csirkemell
Csirkemell - Hagymás-tejfölös csirkemell

1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. 2. Serpenyőben felhevített olajon kicsit megsütjük. 3. Egy tűzálló tál aljára rakjuk s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk