- 3 dl rizs
- olaj
- 6 dl víz
- 1 tk (? eredetileg 2, de az sok) só
Olajon a rizst átpirítjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, lefedve alacsony lángon kb 15 percig főzzük, néha megkeverve. Aztán lekapcsoljuk a lángot, levesszük a fedőt és tiszta konyharuhával takarjuk le a lábost.
Olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejet,kikeverünk annyi liszttel,hogy palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. Hozzáadunk egy mokkáskanálnyi sütőport,kb 25-30 dkg nagy lukú reszelőn lereszelt párizsit,fél t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg főtt rizst (lehet maradék is) egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Lecsepegtetjük, tepsibe rendezzük, és rászórjuk a köménymagot. Az alaplében – kis lángon – felolvasztjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű