menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
2 tojás sárgàja,,
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott margarin,
kis só,
2,5 dkg langyos tejben felfuttatott élesztő,
2,5 dl tej

Elkészítés:


Ezeket jól kidolgozva kelt tésztát készítünk, 3/4 órát kelesztjük.
Azután kinyújtjuk,négyszögletes darabokra vágjuk, és tetszőleges tölteléket teszünk rá, azután felcsavarjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk,még 20 percig kelesztjük, megkenjük tojással, előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük!

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Briós (Limara)
Briós (Limara)

Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A tetejét is megliszteztem, majd hagytam 15-20 percig állni, míg szépen megemelked...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cottage cheese-es zsemle
Cottage cheese-es zsemle

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bálint
Pizza
Pizza

A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Kelt hájas lekváros papucs
Kelt hájas lekváros papucs

A tésztához az élesztőt a meleg tejben a cukorral megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztává dagasztjuk.Letakarjuk, és meleg helyen kb.1/2 órát kelesztjük. Ezutá...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk