menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé Vali módra


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 3 üveg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-fél fel káposzta gyalulva
-6 sárgarépa szeletelve
-10 paprika gyalulva
-20 uborka gyalulva
-5 fej vöröshagyma szeletelve
-1 kg zöldséghez 1 dl 20%-os ételecet,10 dkg cukor,3 dkg só,1/2 tk citromsav

Elkészítés:


A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

Egy napot áll, többször is megkavarom, majd üvegekbe töltöm, lezárom és a helyére teszem. VÍZ NEM KELL BELE ! Ebből a mennyiségből pontosan 10 db 7dl-es üveggel lesz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Az a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Összekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével - amit engedett - felöntjük. 4 db 720-as üveg lett belőle. 85/25-re tettem

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAVANYÍTOTT LILAHAGYMA
SAVANYÍTOTT LILAHAGYMA

Az ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárkony. Néhány...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk