kb 50 dk kekszhez
14 dkg mogyoróvaj
4-5 dkg darabosra vágott mogyoró
22 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
16 dkg cukor (ha van barna, akkor olyan)
4 ek juharszirup
1 tojás
1 kk házi vanília kivonat
A hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok.
Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpapíros tepsibe teszem, kicsit ellapogatom. Maradhat így is, de színes cukorral bevont csokidrazsét is lehet a közepébe biggyeszteni.
Forró sütőbe tolom, 170 fokon nagyjából 9-10 perc alatt készre sütöm.
A frissiben kisült kekszeket néhány percig a tepsiben pihentetem (nagyon puhák még), majd rácsra teszem és ehetőre hűtöm.
A tészta hozzávalóit összekeverjük majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a tejet lisztet és a tojássárgáját megfőzzük majd hagyjuk kihűlni. A margarint, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. 2. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. 3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. 4. Felkockázott sárgabarackkal jól me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEzt is a késes robotban készítem, szinte csak egy gombnyomás és kész is. Beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, mí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. A krémhez a tojásfehérjét a cukorral gőz felett összefőzzük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket (vagy citromot) A lehűlt krémmel megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű