menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. Tojásos nyújtható alaptészta recept
Hozzávalók:
• 125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt
• 40 g Szafi Fitt kókuszolaj - a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
• 2 tojásfehérje (M-es)
• 75 g langyos víz

2. Töltelék:
• 125 g Totu
• 0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
• 2 g Szafi Fitt konjac liszt
• 2 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő
• 1/2 tk. citromhéj
• 1/2 tk. vanília őrlemény/aroma

Elkészítés:


Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor vizes, vagy olajos kézzel gyúrjuk át.
Eltarthat 1-2 percig míg olyan lesz az állaga, mint a videón nekem, de nem baj kitartóan gyúrjátok. :)
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Tritikálé lisztes sajtos stangli
Tritikálé lisztes sajtos stangli

A tejet, a vizet, az olajat és az élesztőt kimérem, összekeverem, majd mehet hozzá többi hozzávaló. Lágy de nem ragadós, sima, selymes felületű tésztát dagasztok, Kb. 1.5 órát l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karfiol zsemle
karfiol zsemle

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. 2. A rózsáira szedett karfiolt tedd zöldségaprítóba és néhány gombnyomással morzsalékosítsd össze. 2-3 pohárnyi mennyiségre lesz szükség. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Adri kenyere
Adri kenyere

A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a vizet, sót, étolajat. Mérlegbe rakjuk a réteslisztet, krpüréport, sikért, és annyi simalisztet, hogy 45 dkg legyen. Beleöntjük az üstbe. Rás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró sajtos-baconos kifli
Vendégváró sajtos-baconos kifli

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Akkor jó,ha már elválik az edény falától.1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk