~ 500 ml tejföl
~ 200 ml majonéz
3 nagyobb répa
200-250 g füstölt sajt
4 közepes gerezd fokhagyma
A répát hámozzuk meg, majd reszeljük le.
Reszeljük le a sajtot, és a fokhagmyát is.
Ezt követően a tejfölt, és a majonézt keverjük össze, majd ezután kis adagokban adjuk hozzá a reszelt sajtot, a répát, és a fokhagymát, és alaposan keverjük össze.
Ízlés szerint az összetevők mértékében eltérhetünk :)
A jól megtisztított, és először forró vízben, majd hidegben átmosott húst egy nagy, kb. 7-8 literes fazékban 3-3,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Lassú tűzön felforraljuk, a h...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűA paradicsomot, az uborkát, a retket összedaraboljuk, a lilahagymát felszeleteljük és a salátakeverékhez adjuk. Egy teflonserpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és a reszelt sajt neg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSalátás tálba gyalulom az uborkát, belekeverem a fokhagymát, sózom, kb. 20 percig pihentetem, majd belekeverem a tejfölt és az olajat, cukrozom, borsozom, ecettel és aprított kapor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklát jó alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Ezután ki kell hűteni, megpucolni és ízlés szerint felkockázni. A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzu...
Elkészítési idő: 1 óra + 1 éj Nehézség: Könnyű