menu

Családireceptkönyv.hu

Betyár zöldbab leves


Írta:

Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
50 g húsos füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
500 g zöldbab / mirelit is lehet /
150 g főtt füstölt sonka vagy sovány tarja
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb húsos paradicsom
100 g tarhonya
2 dl tejföl
1 mk. piros paprika, lehet enyhén csípős is
1 csokor petrezselyem

a turbó része: sok-sok zöldség tetszés szerint, sárgarépa, fehérrépa,
zeller, zeller szár, karalábé, gomba, póréhagyma, újhagyma.

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágom, megpirítom beleteszem az apróra vágott
hagymát, üvegesre párolom.
Jöhet rá a sok-sok zöldség felaprítva, majd a zöldbab, kicsumázott,
felszeletelt zöldpaprika és a meghámozott kockára vágott paradicsom.
Egy kicsit együtt pirítjuk majd a piros paprika esetleg egy kis piros arany
és felöntjük 1 l vízzel.Ízlés szerint leves kocka mehet bele.
Ha felforrt hozzáadjuk a felkockázott füstölt húst, a tarhonyát, megsózzuk
és az egészet puhára főzzük. Végül a tejföllel összeforraljuk.
A tetejét meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Nagyon finom, nálunk bevált, nyáron bográcsban kerti partikon kiváló!!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.gasztroangyal.hu/receptek/levesek/betyar-zoldbab-leves/

Betyár zöldbab leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

Először feldaraboljuk a konyhakész tyúkot. A fejét levágjuk és a nyakából kihúzzuk a légcsövét, majd a hátára fektetjük. Következő lépésben levágjuk a combokat. A melle és a combja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát. Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
HABART BABLEVES *
HABART BABLEVES *

A csülköt (vagy bármilyen füstölt húst) bő vízben megfőzzük egy fej hagymával és két babérlevéllel. A levét félretesszük. A babot háromszoros mennyiségű vízben főzni kezdjük egy ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1. A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. 2. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. 3. Sózzuk, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk