200g csirkemell
200g zöldborsó és répa keverék
1 nagy pohár kefír
vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma – ízlés szerint
szárított tárkony, citromlé – ízlés szerint
só, bors
Kevés olajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd jön a hús, amit kifehéredésig kavargass, aztán szórd bele a fokhagymát.
Öntsd fel kefírrel és kevés vízzel. Kb 10 perc főzés után tedd bele a borsó-sárgarépa keveréket és a póréhagymát.
Legvégén, amikor már minden puha és megfőtt, jöhet a tárkony, só, bors.
Tálaláskor lehet bele facsarni egy kis citromlevet.
A hagymát megmossuk, a gombát megpucolom és megmosom, feldarabolom, a pórét felkarikázom, majd kevés olajban megpirítom... Rádobom a gombát, fűszerezem és felöntöm a húslével. Am...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A kockára vágott húst elkezdem főzni, mintha húsleves készülne, közben leszedem a habját. A gyökérzöldségeket megtisztítom, kis kockákra / karikára vágom, és a húshoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyöngytyúkot megtisztítjuk, és daraboljuk. Fazékba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk, visszavesszük a lángot, és többszörösen lehabozzuk. A megtisztított hagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesVöröshagymás zsíron húst megsózva,legalább 30 percig fedő alatt párolom. Ezután belekeverem a pirospaprikát,hozzáadom a többi hozzávalót,majd felengedem vízzel.(Itt még sózzuk vagy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes