Húsfélékhez ajánlott. Fokhagymás szósz.
tetszés szerint fokhagyma
só, ecet/citromlé, olaj
apróra zúzzuk a megtisztított fokhagymát
megsózzuk, leöntjük olajjal és jól kikavarjuk, krémszerű legyen
citromlével/néhány csepp ecettel savanyítjuk
egy másik változat, hogy e fentiekhez tejfölet vagy majonézt kavarunk
http://erdelyireceptek.com/muzsdej/
A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, finomra gyaluljuk, olívaolajban készre pároljuk, lehűtjük, hozzáadjuk a megsütött almapürét, a porcukrot, az őrölt köményt, a sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben kiméred a vizet és felteszed a tűzre.Beleaprítod a chili paprikákat. Hozzáadod a cukrot a fokhagymát az ecetet és a sót. Amikor jól összeforraltad akkor pedig elkev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bazsalikom leveleket megtisztítjuk, de nem vízzel hanem egy textil ruhával vagy papírtörlő kendővel. Lehetőség szerint kisebb leveleket használjunk a pesto készítéshez, mert fino...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet annyi vízben,amennyi ellepi,az édesítővel és sóval főzzük 5 percig. Majd egy kevés meggylével ekeverem az étk. keményítőt (vagy lisztet, vagy van.pudingport) és összeforr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű