menu

Családireceptkönyv.hu

KOCSONYA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 disznóköröm, 1 csülök, 0.5 kg bőr, 1 kg combhús (hogy ne csak kövérség legyen az ételben)
1 gerezd fokhagyma
szemes feketebors
4 babérlevél

Elkészítés:


a disznóságokat főni tesszük: alul kerül a csülök és a disznóköröm, rá a bőr, legvégül a comb
hozzáadjuk a fokhagymagerezd felét, kb.5-6 cikk fokhagyma, a szemes borst, kb.15szem, s a babérlevelet, sót.
pótoljuk a vizet, ha kell, a lényeg, hogy annyi vizet tegyük, ahogy alig lepje el a hozzávalókat.
reggel feltesszük főni kicsi lángon, késődélutánig/estig főzzük, gyöngyözzék.
próbát vesszünk egy kistányérra, hidegre tesszük, ha megdermed kész a kocsonya.
a fokhagyma másik részét összezúzzuk s belekeverjük a lébe.
leszűrjük, különválasztjuk a húsokat a létől
tányérokba tesszük a hús, s feltöltjük a lével, hidegre tesszük pl.erkélyre

*Tálalás:
a csontokról lefejtett húsokat elosztjuk tányérokba, rátöltjük a levet, hidegre tesszük
másnap fogyasztható, pirospaprikát és ecetes vöröshagymát lehet tálalni melléje.

Trükkök, tippek, praktikák:


a szép kocsonyának áttesztőnek kell lennie, ezért fontos lassú lángon főzni
aki zsírtalanítani akarja, kiteheti a levet a hidegre, másnap szépen kanállal le lehet szedni, majd újra felmelegítve rátöltheti a húsokra
ha nem keményedik meg hozzá lehet adni 1-2 kiskanál zselatinport, vagy letölteni a léből és tovább főzni
a szárnyasokból, főleg pulykából, készült kocsonyába: csontos részeket kell tenni (szárny, nyak, fej). A többi követi a fenti lépéseket, csak a főzési idő csökken.

*http://erdelyireceptek.com/kocsonya/

KOCSONYA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sütőben sült máj
Sütőben sült máj

A májat mosd meg, tisztítsd meg, és vékonyan szeleteld fel. A tejet öntsd egy tálba, és nyomd bele a fokhagymát, majd rakd bele a májat. Hagyd bent legalább egy-két órán keresztül,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vegyes húsokkal készült töltött káposzta
Vegyes húsokkal készült töltött káposzta

Darált húst egy nagyobb tálba rakom, -kb-két és féldeci olajat öntök hozzá, majd a fűszereket is hozzá adom, felkockázom a paradicsomot, paprikát, hagymát, füstölt szalonnát, az i...

Elkészítési idő: 40-perc
Nehézség: Könnyű
share
Batyus sült tarja
Batyus sült tarja

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréssel). Pár kanálnyi olajon 1-2 perc alatt m...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Igazi görög gyros házilag
Igazi görög gyros házilag

1. A hozzávalókat nagyon alaposan összegyúrjuk, lehet keverőgéppel is, egynemű pépet kapjunk. 2. A sütőt beállítjuk grilles-hőlégkeverésesre. 3. A tepsit egy kis olívaolajjal kik...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk