menu

Családireceptkönyv.hu

PÁROLT ALMA


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 dkg savanykás alma
1 csipet őrölt fahéj
2 dkg vaj

Elkészítés:


1. Az alma csumáját eltávolítjuk, húsát héjastul vékony cikkekre vágjuk.
2. A vajon fedő alatt, az edényt időnként megrázogatva puhára pároljuk, majd rászórjuk a fahéjat. Forrón tálaljuk.
Változat:
A párolt szilvát kimagozott mélyhűtött (ősszel friss) fél szilvákból a párolt almához hasonlóan készítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://gasztroabc.hu/recept/13442_parolt-alma/

PÁROLT ALMA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Egyszerű sajtkrokett
Egyszerű sajtkrokett

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Caponata - az olasz lecsó
Caponata - az olasz lecsó

A padlizsán kockára vágjuk, megsózzuk, egy szűrőbe rakjuk és hagyjuk fél órán át állni, majd átmossuk vízzel és hagyjuk lecsepegni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Corn dog
Corn dog

A hozzávalókból keverjünk tésztát, fűszerezzük,a virsliket tűzzük fel hurkapálcákra, és annál fogva forgassuk meg lisztben.Töltsük a tésztát magas pohárba, és mártsuk meg benne a v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pirított sertésmáj
Pirított sertésmáj

1. A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk