menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg élesztő
- 4 tojás sárgája
- 10 dkg vaj vagy olaj
- citromhéj

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Kolbászos-sajtos pogácsa
Kolbászos-sajtos pogácsa

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. A tésztát összegyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, és 20 dkg reszelt sajtot eloszlatunk rajta. Feltekerjük, mint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: józsefné
Isteni puha pogácsa
Isteni puha pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk a porcukorral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd elmorzsoljuk a Ramával és jó alaposan átgyúrjuk a két tojássárgával a tejföllel és a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fonott kalács
Fonott kalács

1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztben elkeverjük a sót, majd az olvasztott vajat egy mélyedésbe öntjük, mellé az élesztős tejet is. 3. Összedolgozzuk. 4. Du...

Elkészítési idő: 0,5 + 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tepsis fánk
Tepsis fánk

Az élesztőt 100 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, lang...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk