menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos kifli


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál só
- 2 dl étolaj
- 3 dl tej
- 2 csomag élesztő
- 1 csomag mackó sajt

Elkészítés:


Nem kell keleszteni a tésztát.
4 cipót formálunk a tésztából, kerekre nyújtjuk majd 8 részre vágjuk. Minden cikkre egy kis darab sajtot teszünk és kifli formájúra feltekerjük. Tojással lekenjük, szezánmagot szórunk rá és 180 fokon sütjük.

Sajtos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Százrétű kalács
Százrétű kalács

A liszt közepébe beletesszük az élesztőt, felöntjük 2 dl langyos, cukros tejjel, és megvárjuk, míg megkel. A maradék tejben elkeverjük a sót. Ezzel, és 2,5 dl étolajjal bedagasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
Sajtos hajtovány
Sajtos hajtovány

Az alapanyagokat összegyúrom és a felfuttatott élesztővel lágyabb kelttésztát készítek.Hagyom a duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítom,kettévágom.Letakarom és megcsinálom a kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Vizes zsemle ThangZhong
Vizes zsemle ThangZhong

Az elkészítés menete: 1. TangZhong elkészítése: a liszt és a víz összefőzése/összemelegítése 2-3 percen át, majd az egyveleg szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása a zsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kalács
Kalács

A szobahőmérsékletű hozzávalókat belerakjuk a dagasztógép keverőtáljába és addig dagasztjuk, amíg szép sima, fényes felületű tésztát kapunk. Ezután egy melegebb helyen, kb. 40 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk