menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK

40 dkg liszt,
15 dkg darált füstölt sonka,
2 dkg élesztő,
só, őrölt bors,
pirospaprika;

a sütéshez olaj.

ELKÉSZÍTÉS

Egy kevés lisztből ből meg az élesztőből langyos vízzel kovászt készítünk. A többi lisztet a sonkával, a kovásszal, a fűszerekkel meg annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk. Egy-másfél óráig kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kézzel lángosokat szakítunk belőle, még 20 percig pihentetjük, és forró olajban kisütjük.

Erdélyi lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hajtovány - Kecskesajtos, tejfölös, tepertős
Hajtovány - Kecskesajtos, tejfölös, tepertős

Összemelegítjük a tejet a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puha vajat és a felfuttatot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Virsli pongyolában
Virsli pongyolában

1. A virsliket megfőzöm. 2. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belőle. 3. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sonkás-zöldborsós metélt
Sonkás-zöldborsós metélt

A tésztát lobogó, forró sós vízben kifőzzük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a sonkát amennyire lehet, csíkokra vágjuk. A hagymát a margarinon megpirítjuk, a sonkát belekeverj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis gombás tészta
Cukkinis gombás tészta

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, majd főzd nyolc-tíz perc alatt fogkeményre. Amikor már nem puha, de nem is kemény, szűrd le, és csepegtesd le. A gombát pucold meg, és vágd kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk