Hozzávalók
1 kg liszt
5 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
8 dl tej
pici rum
pici só
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
6 dkg élesztőElkészítése:
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk, és legvégül lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük kb. fél órát, majd nem túl forró olajban kisütjük. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel,és a hozzávalókat alaposan kidagasszuk. 1 órát keljen. 4 fele osztom,és minden cipót is kb 7-8 fele osztom.A túrót cukorral,van.cukorral i...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben sűrűre főzzük a pudingport a cukorral, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat és simára keverjük, majd jöhet a túró is. A tésztához a lisztben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű