- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál barack lekvár
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 5 dkg kakaópor
- 5 dkg tört étcsoki
- kis tej
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barack lekvárt. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokit. A tésztát formákba kanalazzuk és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Mindent összekeverek, vajazott, lisztezett tepsibe teszem, rárakom a sárgabarackot. Előmelegített, 180-200 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, porcukorral megszórom és kockára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesRobotgéppel kezdjük habbá verni a tojásfehérjéket a citromlével, kanalazzuk hozzá (habverés közben) a cukrot. A kész habot forgassuk nagyon óvatosan össze a reszelt citromhéjjal, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz felett összemelegítem a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd a lehűlt mézes masszával összegyúrom....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes